+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

Alsėdiškė – jubiliejiname Dainų Dainelės konkurse

Švelniai žiemišką sausio 11-ąją Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos salėje šurmuliavo gausus būrys jaunųjų atlikėjų, jų mokytojų, tėvelių ir gerbėjų. Salė buvo pripildyta muzikos garsų, žodžių, jaudulio, susikaupimo, nekantrumo, laukimo, geriausių linkėjimų ir džiaugsmo. Vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė 2024“ rajoninis etapas. 1974 metais prasidėjęs Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkursas „Dainų dainelė“ šiemet mini 50 metų jubiliejų! Džiugu, kad plungiškiai myli šį konkursą ir aktyviai jame dalyvauja.

Jubiliejinių metų konkursas sulaukė gausaus būrio dalyvių – net 21 įvairios sudėties pasirodymų. Nuskambėjo 63 pačios gražiausios ir skambiausios dainos. Šiame konkurse dalyvavo ir Alsėdžių S.Narutavičiaus gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriaus ugdytinė Gustė Saukaitė, kurią ruošė skyriaus vyr. mokytoja, meninio ugdymo mokytoja Aušra Steckienė, fortepijonu pritarė mokytoja Kristina Gricė.

Konkurso dalyvius atsakingai vertino kompetentinga komisija. Komisijos pirmininkė – Giedrė Zeicaitė, nariai: Jolanta Vyšniauskienė, Edmundas Jucevičius, Rita Urniežienė.

Į tolimesnį – zoninį konkurso etapą buvo išrinkta 11 dalyvių. Į zoninį etapą, tarp atrinktųjų pateko ir Alsėdžių S. Narutavičiaus gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriaus ugdytinė Gustė Saukaitė.

2024 m. sausio 17 d. Plungės Mykolo Oginskio meno mokykloje vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė 2024“ II etapas. Jame dalyvavo 116 dainininkų iš Plungės, Telšių, Rietavo, Mažeikių rajonų, tarp kurių pasirodė ir alsėdiškė – Gustė Saukaitė. 40 skirtingų pasirodymų stebėjo ir vertino komisija: pirmininkas –  Artūras Novikas, nariai: Zita Radvilienė, Žilvinas Meškuotis, Rita Urniežienė, Vaida Mikalauskienė, Jolita Budriuvienė ir Vilija Opulskytė. I ir II etapo konkurso dalyvius sveikino Plungės rajono savivaldybės vicemeras Žydrūnas Purauskis. Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti padėkomis.