+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

Gimnazijos skyriaus projektas užbaigtas smagia viktorina

Poetai, istorikai eilėraščiuose, straipsniuose, pasisakymuose dažnai kalba apie meilę tėvynei, gimtam kraštui. Jie primena, kad gėda nepažinti žemės, kurioje gyveni, arba dar blogiau –

svetimą kraštą pažinti geriau negu savą.

Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnazijos Ikimokyklinio ir priešmokyklinio skyriaus vaikai, padedami savo mokytojų dažnai vykdo įvairius, savo socialinės aplinkos pažinimui, skirtus projektus.

Skyriaus vedėja, mokytoja Vaida Silkauskienė įgyvendino rajoninį priešmokyklinio ir pradinio amžiaus vaikų projektą „MANO MIESTO, MIESTELIO SIMBOLIS“.

 Projekto tikslas – geriau pažinti gimtąjį miestą, miestelį, ugdyti vaikų pilietinius jausmus, pagarbą ir meilę gimtajam kraštui.

Projekto metu vykdytos veiklos ir užduotys dar kartą leido suprasti, kad meilė savo aplinkai prasideda nuo meilės gimtajai kalbai.

Kalba – neatsiejama žmogaus gyvenimo dalis, ji leidžia mums bendrauti su kitais: dalytis mintimis, jausmais, prisiminimais. Jokie ženklai, gestai, mimikos negali pasakyti tiek daug, kiek gali žodžiai.

Susipažinę su gimtaisiais Alsėdžiais ir puikia gimtąja žemaičių kalba –mažieji projekto dalyviai  kovo 7 dieną savo šeimos narius pakvietė į  Alsėdžių kultūros centrą.

Čia laukė  popietė – viktorina „Mano miestelis – dalis Lietuvos“, skirta Lietuvių kalbos dienai, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai ir žemaitiško rašto metams paminėti.

Renginyje dalyvavo Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriaus bendruomenė, gimnazijos ir seniūnijos atstovai.

Smagu buvo matyti taip nuoširdžiai šventei pasiruošusius vaikus –  jie rašė žemaitiškus žodžius ir juos iliustravo, gilino žinias apie Lietuvą, savo miestelį, kalbėjo kokia reikšminga žmogui kalba ir jos išsaugojimas, porino žemaitiškas istorijas ir mokė susirinkusius žemaitiškų žodžių bei terminų. Viktorinai susibūrę kartu su savo tėveliais ir grupės draugais jie aktyviai atsakinėjo į klausimus, ieškojo pažįstamų vietų, žinojo ką dar nori aplankyti ir ką sužinoti.

Mokytoja Vaida Silkauskienė