+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

Naujos patirtys respublikinėje konferencijoje „Kūrybinės pamokų interpretacijos“

Sausio 19 d. Kretingos Simono Daukanto progimnazijoje  įvyko aštuntoji respublikinė teorinė-praktinė konferencija „Kūrybinės pamokų interpretacijos“ dailės ir technologijų mokytojams. Šis edukacinis renginys šiais metais subūrė beveik 170 pedagogų iš visos Lietuvos. Konferencijos tikslas buvo surasti naujas patirtis, ne mokyti, o drauge mokytis pagal šiandieninio pasaulio taisykles, sužinoti apie kolegų nuveiktus darbus bei  diskutuoti.

Įdomių minčių apie dizainą pateikė Vilniaus dailės akademijos docentas Jonas Liugaila, o filosofas, rašytojas, profesorius Liutauras Degėsis teigė, kad menas  yra būtent tai, kas padės išvengti mokslo beprotybės. Kas svarbiausia kultūros ryšiuose supažindino Pažangos programos „Tūkstantmečio mokyklos“ kultūrinio komponento koordinatorė Živilė Etevičiūtė.

Konferencijoje dalyvavusios  gimnazijos  mokytojos  Lina Ruginienė ir Rita Brasienė  ne tik įgijo naujų patirčių, bet ir pristatė stendinį  pranešimą  „ Kūrybinė savaitė – Šv. Kalėdų belaukiant…”  Šioje konferencijoje eksponuoti ir mūsų  gimnazijos 8 klasės mokinių M. Virketytės, T. Vagnoriaus, M. Liaugaudaitės,  J. Saudargaitės, G.Girkontaitės  ir L. Riaukos  technologijų pamokų metu sukurti tekstilės gaminiai.

Informaciją paruošė technologijų mokytoja  R. Brasienė