+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

Kūrybinės dirbtuvės „Advento vainikas“

Ad­ven­tas (lot. atėjimas), tai  keturių savaičių rimties,  su­si­kau­pi­mo, pa­si­ruo­ši­mo ir džiugaus laukimo metas iki Šv. Kalėdų.  Kaip ir  kiekvienais metais mūsų gimnazijoje  kiekviena klasė tam ruošėsi.

Lapkričio mėnesį per technologijų pamokas, skirtas pasirenkamam turiniui 5-8 klasių mokiniai sukūrė savo klasės Advento kalendorius, kuriuose patalpino įvairiausias užduotis, paskatinimus ir net saldumynus.

O lapkričio 29-30 dienomis technologijų kabinetas buvo „virtęs“ kvepiančiomis edukacinėmis adventinių vainikų dirbtuvėmis, kurių metu 5-12 klasių mokiniai, padedant technologijų mokytojai Ritai Brasienei ir tikybos mokytojai Elenai Žirgulienei, pynė ir dekoravo adventinius vainikus. Užduotis buvo nelengva: reikėjo sukurti kuo tvaresnį ir ekologiškesnį advento vainiką.

Taip pat mokiniai kartu su mokytojomis nupynė  ir Advento vainiką Alsėdžių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčiai papuošti.

Gruodžio  1  dieną , t.y. penktadienį,  gimnazijos fojė vyko 1-12 klasių mokinių Adventinių vainikų paroda ir rezultatų aptarimas. Sekmadienį (gruodžio 3 d. ) kiekviena klasė savo vainiką atsinešė į bažnyčią, kur Šv. Mišių metu visus vainikus pašventino Alsėdžių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios klebonas T. Žlibinas. 

Adventiniu laikotarpiu kiekvienoje klasėje vainikai įprasmins Šv. Kalėdų laukimą ir uždegs kiekvieno  širdyje gerumo, meilės, laukimo žvakeles. O kad laukimas neprailgtų galės skaičiuoti dienas pagal susikurtus Advento kalendorius.

Informaciją parengė Technologijų mokytoja Rita Brasienė ir tikybos mokytoja Elena Žirgulienė