+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

Integruota  Karjeros pamoka “Kas tu esi?”

Gimnazija, tęsdama bendradarbiavimą su J.Kazickų fondo globojama programa  „Jaunimas gali“, fondo dėka kartais tradicines pamokas integruoja į  Karjeros ugdymą, kuris kaip žinia pirmiausia prasideda nuo saves pažinimo.

Netradicinę pamoką „Kas tu esi?“ gimnazijos „Jaunimas gali“ komandai ir III-IV klasių mokiniams vedė buvusi ilgametė Euroguidance ambasadorė, ERASMUS+ projektų vadovė, pasaulio tautiečius vienijančios “Lietuvis pas lietuvį” bendruomenės įkūrėja, šiuo metu Sicilijoje gyvenanti  Simona Cristafulli.

Simona Italijoje ne tik kuruoja asmeninio augimo bei lietuvius jungiančias virtualias bendruomenes, bet ir stengiasi puoselėti visuomenę tokią, kurioje pati norėtų gyventi. Jos nuomone, prie tokios visuomenės kūrimo ji prisideda ir vesdama pamokas šalies mokiniams. Tai daro beveik visada grįžusi iš Italijos į gimtuosius namus.

Viešnia gimnazistams pasakojo, kaip kartais svarbu pirmiausia patenkinti svarbiausius  savo poreikius ir tik tada galvoti apie savirealizaciją. Renkantis ateities kelią būtina žinoti savo stipriąsias savybes, kad žinotum, kokiose srityse gali būt pranašesnis už bendraamžius.  

Mokiniai atliko ir praktinę užduotį “Kas tu esi?”. Jos metu  kiekvienas turėjo parašyti apie save,-  pristatyti kokį save matai pats, koks atrodai aplinkiniams, kas  įkvepia, kokios  stipriausios savybės irk t. Užduotys paparastos atrodo tik iš pirmo žvilgsnio, bet diskutuojant prieita išvados, jog  norint gerai save suprasti- būtina ir gera savianalizė.

Pamokos pabaigoje S. Cristafulli  gimnazistams linkėjo rasti labiausiai motyvuojančią veiklą ir daryti tai, kas labiausiai patinka. „Pasaulis yra didelis, jame vietos užtenka visiems, tereikia būti autentišku savimi ir išnaudoti tą skirtą vietą, kad gyventi būtų malonu ir mums patiems, ir šalia esantiems“, – atsisveikinant kalbėjo viešnia.

Dėkojame viešniai už kitokią įžvalgą į savo vidų ir savęs pažinimą.

Informaciją paruošė mokytoja Jurgita Krasauskienė