+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

„Skaitymai žemaitiškai“

Kiekvieną rudenį Plungės viešoji biblioteka organizuoja konkursą „Skaitymai žemaitiškai“. Šiais metais jame dalyvavo net 78! skaitovai, tarp kurių buvo itin malonu matyti ir didelį būrį alsėdiškių – Gimnazijos ir Ikimokyklinio ir priešmokyklinio skyriaus ugdytinius.

Skaitovus vertino atsakinga ir solidi komisija – kuriai  pirmininkavo Žemaitijos nacionalinio parko direkcijos Kraštovaizdžio apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė (kultūrologė) Aldona Kuprelytė. Pirmininkei talkino visuomenininkas, žurnalistas Eugenijus Bunka, Plungės rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Gintautas Rimeikis ir Kultūros, turizmo ir viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Uznevičiūtė.

Gimnazijos ikimokyklinio ugdymo  „Boružiukų” grupei atstovavo Rokas Jurkaitis, Amelija Andruškaitė  ir priešmokyklinės ugdymo grupės “Zuikučiai” ugdytinės Gustė Saukaitė ir Izabelė Žilevičiutė. Džiaugiamės ir dėkojame mūsų mažiesiems už dalyvavimą konkurse, o jų  mokytojoms Sigitai Diržinauskienei, Daivai Tekorienei, Nomedai Žutautei už vaikų paruošimą konkursui.

Pradinių klasių mokinių grupėje konkurse dalyvavo ir gimnazijos pradinukai: antrokas Ugnius Sauka ir ketvirtokė Urtė Brasaitė. Mokiniai tarmiškai porino linksmas istorijas, nutikimus. Iš konkurso skaitovai grįžo su padėkomis ir knygelėmis.  O jiems padėjo pasiruošti pradinių klasių mokytojos Alma Tipšienė ir Virginija Virmauskienė.

5-8 klasių grupėje puikiai pasirodė 6-os klasės mokinė Žaneta Siminauskaitė, kurią konkursui ruošė lietuvių kalbos mokytoja Aldona Norkienė.

Gimnazijos abiturientė  Gabrielė Brazdeikytė kartu su lietuvių kalbos mokytoja Violeta Rimkuviene , konkursui paruošė Šarūnės Bernotaitės kūrinio „Geroma paeiškas“ ištrauką ir komisijos sprendimu tapo 3-osios vietos laimėtoja.

Sveikiname visus dalyvius, daug laiko ir pastangų skyrusius pasiruošti konkursui, nugalėti savo baimes, įprasminti savo gebėjimus.

Informaciją parengė Daiva Gramalienė