+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

Konferencija „Mūsų ateities profesija“

Lapkričio 20 dieną, Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnazijos 8 klasės mokinės, Urtė ir Mantė, dalyvavo Respublikinėje bendrojo ugdymo mokyklų 7-12 klasių mokinių užsienio kalbų (rusų, vokiečių, prancūzų) konferencijoje “Mano patirtis, siekiai ir tikslai”.

Mokinės konferencijoje pristatė vaizdo pranešimą „Mūsų ateities profesija”, rusų kalba. Atrasti profesiją, kuri teiktų džiaugsmą, sunku. Bet Urtė ir Mantė ją jau rado. Merginos mokosi, bando ir tai jas veda pirmyn. „Mes esame drąsios, ištvermingos, mylime savo šalį, todėl atkakliai sieksime savo svajonės” – konferencijos metu sakė mokinės.

Konferencija skatino mokinių domėjimąsi užsienio kalbomis, gilino mokinių bendrąsias kompetencijas. tobulino esminį mokinių gebėjimą bendrauti kalbant apie savo pomėgius, pasiekimus moksle, perteikiant naujienas, išdėstant savo mintis ir su tam tikromis detalėmis aprašant savo patirtį, jausmus ar įvykius, pasakojant apie savo ateities planus, svajones, pomėgius ir t.t. Ugdė mokinių kūrybiškumą ir aktyvumą bei viešojo kalbėjimo gebėjimus.

Informaciją paruošė rusų kalbos mokytoja Jurgita Krasauskienė