+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

Integruota lietuvių kalbos ir tikybos pamoka teatrų festivalyje

Gimnazijos II  klasės gimnazistai lankėsi Telšių Žemaitės dramos teatre, kuriame spalio 2-6d. vyko tarptautinis Jaunimo teatrų festivalis „Tautos sparnai”.

Trumpam tapę festivalio dalyviais, gimnazistai  su auklėtoja Aurelija Augustiniene bei lietuvių kalbos mokytoja Aldona Norkiene žiūrėjo spektaklį „Nojaus laivas”.  Jame   vaizdingai teatro kalba papasakota Šventajame rašte  aprašyta Didžiojo tvano ir Nojaus išsigelbėjimo istorija. Dievas dėl žmonių nedorumo planavo milžinišku potvyniu sunaikinti Žemę, tačiau tarp visų žmonių atsirado vienas vyras Nojus, kuris rado malonę Dievo akyse. Nojui buvo duoti nurodymai suręsti didžiulį laivą į kurį turėjo tilpti ne tik Nojaus žmona bei trys jo sūnūs su žmonomis, bet ir visų žemėje gyvenančių gyvūnų, paukščių ir roplių poros. Nojus –mūsų visų propropro… prosenelis, supermenas, didvyris išsigelbėjęs nuo tvano.

Tam, kad būtų atliktos visos prieš pamoką gautos užduotys gimnazistai dar pabuvojo  Kultūros centre, Katedros aikštėje, paklausė kariljonų varpų muzikos, K.Praniauskaitės bibliotekoje apsilankė Tarpukario Lietuvos periodinių leidinių parodoje.

Integruotos pamokos, ypač kai jos vyksta kitose erdvėse – mokinimas ilgiau išlieka atmintyje.

Informaciją parengė lietuvių kalbos mokytoja
Aldona Norkienė