+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

Paskutinis „AČIŪ“ poniai Almai

Kartu su žydinčiomis pievomis ir pavasario gaiva, visą Lietuvą šiandien apėmęs Pagarbos ir Prisiminimų šydu apgaubtas gedulas. Ponios Almos Adamkienės netektis – yra tas pavyzdys kai Žmogus palieką gilų pėdsaką savo darbuose net kelioms kartoms.

Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnazijos bendruomenė buvo ta mokykla, kurią Alma Adamkienė per savo  vardo paramos fondą globojo beveik ištisą dešimtmetį.

 Užaugo gimnazijos mokinių karta, kuriai kitokį Gyvenimą ir jo teikiamas galimybes padėjo pamatyti  šiandien Anapilin iškeliavusios didžiosios filantropės p. Almos Adamkienės įkurto fondo dėka.

Su šiuo fondu mokykla bendravo nuo 2000 metų, – tai jo dėka praturtėjo bibliotekos fondas, įkurta internetinė skaitykla, įsigyta sportinio inventoriaus. 2001-aisiais mokykloje lankėsi ir pati ponia Alma Adamkienė, jai buvo smalsu iš arti pamatyti kaip naudojamos lėšos.

Kiekvieną vasarą mokyklų lyderiai kovojo dėl galimybės patekti į šalies Lyderių stovyklą, sudarytos sąlygos dalyvauti verslo mokyklos užsiėmimuose. Būta ne viena išvyka į Prezidentūrą ir ne vienerios naujametinių karavanų su dovanomis sutiktuvės čia, Alsėdžiuose.

Mūsų mokiniai, beveik ištisą dešimtmetį  galėjo naudotis gyvenimo gausa, nežinomais malonumais, ir geraširdiškumu. Tai gerokai pakeitė jų gyvenimo kelio paieškas ir vertybes.

Gyvenime svarbiausia ne tai, ką gavome dovanų, bet KAIP, – per žydinčią pagarbą ir gilią meilę artimui, kai su kitais dalijamasi daugiau nei pasiliekama sau. Tik taip iš mūsų po dalelytę konstruojama visuma.

Nuoširdi užuojauta visiems artimiesiems ir visai Lietuvai, netekus šios iškilios ponios. Atsisveikiname žinodami, kad ponios Almos Adamkienės pasėti Gerumo, Atjautos ir Pagalbos daigeliai subujos.

Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnazijos bendruomenės vardu –
direktorius Regimantas Kavaliauskas