+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

GIMNAZISTŲ DOVANA VASARIO 16 -RESPUBLIKINIS BŪRIŲ RIKIUOTĖS KONKURSAS

Vienas iš pagrindinių mūsų gimnazijos tikslų – jaunimo pilietiškumo ugdymas. Nuolat ieškoma pačių įvairiausių formų ir būdų, kad tas pilietiškumo skatinimas būtų įdomus pačiam jaunimui.

Pastebėję, kad prieš  keletą metų gimnazijoje pradėtas organizuoti tarpklasinis Būrių rikiuotės konkursas ne tik sutelkė klases, bet ir tapo geriausiu klasių komandų formavimo pavyzdžiu, ryžomės, kad šis konkursas taptų respublikinis.

Vasario 10 dieną, nuo 10.00 valandos Plungės M. Oginskių rūmų Žirgyne ir vyks 1-asis Respublikinis Būrių rikiuotės konkursas, skirtas Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai. Konkurse dalyvaus ne tik Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnazijos, bet ir Mažeikių Gabijos gimnazijos, Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų, Jurbarko rajono Smalininkų  Lidijos Meškaitytės pagrindinės mokyklos, Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės Viktoro Kuprevičiaus jaunieji šauliai, sulauksime svečių ir iš Utenos – plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės, jaunimo komandų iš Telšių.

Džiugu, kad šis mūsų konkursas sudomino ir gimnazijos tarptautinius partnerius – Lenkijos Golub Dobrzyn Anos Vazos gimnazijos Nr.1 karinės klasės mokinius, kuriuos į šį konkursą atlydės net oficiali Golub Dobrzyn savivaldybės delegacija, vadovaujama mero Franciszek Gutowski.

Visos konkurse dalyvaujančios komandos turi atlikti konkurso nuostatuose numatytus privalomus rikiuotės elementus, bei laisvąją – parodomąją programą. Konkurso dalyvius vertins profesionali komisija, kurios sudėtyje ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos, Lietuvos Šaulių sąjungos, KASP atstovai.

Visos komandos atsakingai ruošiasi šiam konkursui, todėl tikėdamiesi, kad jis tikrai bus įdomus, kviečiame visus galinčius jame dalyvauti.

Informaciją parengė Daiva Gramalienė