+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

Projektas „Knygų pristatymas kitaip

Nuo rudens pradžios gimnazijos pradinių klasių mokiniai, mokytojos ir gimnazijos bibliotekininkė Z. Vyšniauskienė vykdė projektą „Knygų pristatymas kitaip“. Projektas tęsėsi iki pat gruodžio mėnesio ir prieš žiemos atostogas buvo užbaigtas.

Projektą pradėjo pirmokai, apsilankydami gimnazijos bibliotekoje. Ten mokiniai sužinojo, kaip surasti norimą knygelę, kaip ją saugoti ir perskaičius  grąžinti į biblioteką. Bibliotekininkė pirmokams padovanojo po spalvinimo knygelę. Po to kiekvieną savaitę pirmokai sulaukdavo svečių, kurie pristatydavo knygeles ir pasakas. Antrokai suvaidino pasaką „Ropė“, trečiokai – eiliuotą pasaką „Tuoj ir rytoj“ iš A. Matučio knygelės ,,Eilėraščių skrynelė“, o ketvirtokai inscenizavo lietuvių liaudies dainelė ,,Du gaideliai“. Nenorėdami atsilikti nuo savo draugų, po poros savaičių pirmokai suvaidino pasaką „Pirštinė“.

Projektą užbaigėme bibliotekininkės paruošta viktorina, kurioje buvo skaitomos citatos iš perskaitytų knygelių. Mokiniai įvardino knygų ar pasakų pavadinimus. Pradinukai patyrė daug smagių akimirkų, kurias tikėtina pratęs per atostogas skaitydami naujas knygas.

Pradinių klasių mokytoja Alma Tipšienė