+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

Gimnazija pasipuošė Advento vainikais

Advento laikotarpiu kiekvienais metais visos gimnazijos klasės pina vainikus.

Lapkričio 23 dieną technologijų kabinetas buvo „virtęs“ kvepiančiomis edukacinėmis adventinių vainikų dirbtuvėmis, kurių metu 5-12 klasių mokiniai padedant technologijų mokytojai Ritai Brasienei ir tikybos mokytojai Elenai Žirgulienei aiškinosi iš ko galima padaryti Adventinio vainiko pagrindą (šiaudų, popieriaus ar net kartono) ir apipynę juos pušų, eglių ar tujų  šakelėmis dekoravo kankorėžiais, riešutais, kaštonais, džiovintomis gėlytėmis ar net apelsinais ir kt. Tikybos mokytoja E. Žirgulienė akcentavo kokia Advento vainiko prasmė krikščioniškame pasaulyje, ką reiškia skirtin gų spalvų degančios žvakės.  

Gimnazistų nupintas  Advento vainikas puošia ir  Alsėdžių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčią.

Prieš pat Advento pradžią surengta Adventinių vainikų paroda, o pirmą Advento sekmadienį  kiekviena klasė savo vainiką atsinešė į bažnyčią, kur Šv. Mišių metu visus vainikus pašventino Alsėdžių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios klebonas T. Žlibinas. 

Adventiniu laikotarpiu kiekvienoje klasėje vainikai įprasmins Šv. Kalėdų laukimą ir uždegs kiekvieno  širdyje gerumo, meilės, laukimo žvakeles.

Informaciją parengė Technologijų mokytoja Rita Brasienė ir tikybos mokytoja Elena Žirgulienė