+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

Nuotolinėje pamokoje – apie Socialinio darbuotojo profesiją

Rugsėjo 27-ąją minima Socialinių darbuotojų diena. Artėjant šiai progai  Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, bendradarbiaudama su Lietuvos socialinių darbuotojų asociacija, šalies gimnazijų vyresnių klasių moksleivius kvietė  dalyvauti visuotinėje pamokoje „Pasimatuok socialinio darbuotojo profesiją“. 

Gimnazijos socialinė pedagogė Aurelija Augustinienė ir karjeros koordinatorė Daiva Gramalienė prisijungti prie pamokos pakvietė gimnazijos III ir IV klasių moksleivius.

Pamokos metu bandyta diskutuoti kuo skiriasi socialinis pedagogas nuo socialinio darbuotojo, kokios gimnazijos socialinio pedagogo funkcijos, kas teikia darbui prasmę ir pasitenkinimą. Socialinė pedagogė A. Augustinienė pasakojo, kad jai jos darbas labai patinka, skatino nebijoti ir jaunimą, ypač jeigu jis mėgsta padėti kitiems rinktis šią profesiją.

Ministerijos turimais duomenimis, šalyje dirba daugiau kaip 14 tūkst. socialinių paslaugų srities darbuotojų, iš jų apie 5 tūkst. – socialiniai darbuotojai. Socialinio darbo tikslas – padėti žmonėms įveikti kylančius sunkumus. Socialiniai darbuotojai prisideda prie nusikalstamumo mažinimo, organizuoja vaikų dienos centrų veiklą, skatina žmonių su negalia įtrauktį į bendruomenę ir visuomenę, mažina smurto apraiškas artimoje aplinkoje, skurdą ir socialinę atskirtį, padeda vienišiems senoliams, socialinę riziką patiriančioms šeimoms.

Kur galima įsigyti šią profesiją ir kur dirba žmonės baigę socialinio darbuotojo studijas pasakojo karjeros koordinatorė Daiva Gramalienė. Anot jos, tiesiausias kelias į šios profesijos pažinimą per savanorišką veiklą. Gimnazijos III klasės mokinės Skaiva Arlauskytė ir Neda Rutkutė šiuo metu dalyvauja Jaunimo reikalų departamento savanoriškos veiklos programoje ir savanoriauja Alsėdžių Vaikų dienos centre. Merginos dalijosi patirtimi kaip sekėsi pradžioje, koks santykis su vaikais, su kokiais sunkumais tenka susidurti.