+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

Edukacija „Gintaras iš vidaus“

5 klasės mokiniai birželio 22 dieną vyko į edukaciją Palangoje „Gintaras iš vidaus“.
Edukacinis užsiėmimas „Gintaras iš vidaus“ paruoštas pastebėjus, jog muziejaus inkliuzų ekspozicija sulaukia bene daugiausiai jaunųjų lankytojų dėmesio ir klausimų.
Užsiėmimo metu mokiniai pasinėrė į du pasaulius – mokslo ir meno. Pradžioje mokinius supažindino su vidine gintaro sandara, tai buvo atliekama edukacijos klasėje tiriant gintarą specialiai šiam užsiėmimui įsigytu skaitmeniniu mikroskopu, kuris artina vaizdą iki kelių dešimčių kartų. Ne mažiau įdomi buvo ir gintaro išorinė dalis.
Su inkliuzų pasauliu susiję faktai ypatingai veikia vizualinę atmintį ir dėl to svarbi meninė užsiėmimo dalis. Todėl mokiniai visų pirma akvarele liejo gintaro gabaliuko vaizdą, tai suteikė geros patirties – išbandė akvarelės technikos galimybes. Po to piešinius džiovino. Kol buvo džiovinami piešiniai, mokiniai apsilankė Gintaro muziejaus inkliuzų ekspozicijoje bei Pierre Huyghe „Atkūrimas“ parodoje.
Vėliau ant akvarelės pieštuku piešė inkliuzus. Kuriant inkliuzų atvaizdus, rėmėsi išdidintomis fotografijomis bei vaizdu ekrane ir per binokuliarą. Kad baigtas darbas išryškėtų, mokiniai jį iškirpo ir užklijavo ant spalvoto kartono pagrindo. Galiausiai surengė darbų parodėlę – mokiniai pristatė ir apibūdino savo inkliuzus.

Parengė Miglė Kelpšienė