+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

Jaunieji teatralai

TARPTAUTINĖ TEATRO DIENA MINĖTA IR ALSĖDŽIUOSE

Kovo 27-oji nuo 1962 metų UNESCO nutarimu žinoma kaip Tarptautinė teatro diena. 

Pats žodis „teatras“ kilo iš graikų kalbos: „theatron“ – vieta, skirta vaidybai.

Jau šešis dešimtmečius skaičiuojančią tarptautinė teatro dieną  mini tiek profesionalūs ir mėgėjai teatralai, teatro žiūrovai, kompozitoriai, bei visi, kam brangus ir įdomus šis meno žanras.

Tarptautinę teatro dieną gimnazijos aktų salėje minėjo ir alsėdiškiai, kuriuos Alsėdžių kultūros centras pakvietė į Klaipėdos Universiteto studentų teatro spektaklį pagal G.Grajausko pjesę „Rezervatas“, režisierė – KU dr. Jūratė Grigaitienė.

 Jaunieji teatro aktoriai bandė parodyti, kad kiekvienas turime savo  vidinį „rezervatą”, kuris yra tik mūsų pačių sugalvotas ir tik mūsų pačių galvose.

Pjesė parašyta 2004 metais, bet atrodo, kad ir po beveik 20 metų problemos nepasikeitė – kad labai svarbu išsaugoti savo tapatybę, vidinę autonomiją, tradicijas, amžinąsias vertybes. Spektaklyje tikrųjų vertybių ir laisvės ilgesys suprantamas kaip bėgimas į „nuosavą” erdvę, siekiant apsaugoti asmens nuo svetimos, kitų primestos tikrovės.

Nuotraukoje – jaunieji teatralai su režisiere J. Grigaitiene, Alsėdžių kultūros centro direktoriumi Žydrūnu Purauskiu ir gimnazijos direktoriumi Regimantu  Kavaliausku.