+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

PROJEKTAS „ADVENTO VAINIKAI“

Jau tradicija tampa, kad kiekvienais metais mūsų mokykloje paskutinę savaitę prieš Adventą kiekviena klasė kuria Adventinius vainikus. Ir šiemet lapkričio 22-26 dienomis vyko integruotos tikybos ir technologijų pamokos, kurių metu 5-12 klasių mokiniai padedant technologijų mokytojai Ritai Brasienei ir tikybos mokytojai Elenai Žirgulienei susipažino su Adventinių vainikų reikšme, simbolika, atsiradimo istorija. Mokiniai išsiaiškino iš ko galima padaryti Adventinio vainiko pagrindą (šiaudų, popieriaus ar net kartono), aptarė reikalingas medžiagas, kūrė adventinio vainiko eskizus ir atrinko geriausius variantus, rinko įvairias gamtines medžiagas (šiaudus, konkorėžius, samanas ir kt.) jam sukurti ir po to mokėsi praktiškai patys kurti ir dekoruoti.

Šiemet kilo idėja pakviesti įsitraukti į kūrybinį procesą ir mokinių mamas-floristes. Labai nuoširdžiai ir noriai prie šio renginio prisidėjo penktoko Kajaus Miknevičiaus mama Laura ir septintokės Karolinos Kubiliūtės mama Jūratė. Jos ne tik padėjo kurti Adventinius vainikus mokiniams, bet suteikė daug praktinių patarimų, pamokė kaip sukurti dekoracijas, įkomponuoti žvakes ir kt.

Penktadienį (lapkričio 26 d.) vyko Adventinių vainikų paroda gimnazijos fojė. Sekmadienį (11.28) kiekviena klasė savo vainiką atsinešė į bažnyčią, kur Šv. Mišių metu visus vainikus pašventino Alsėdžių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios klebonas T. Žlibinas. Visa švenčių laukimo laiką per Adventą, kiekvieną klasę puošia Adventiniai vainikai.

Informaciją parengė Technologijų mokytoja Rita Brasienė ir tikybos mokytoja Elena Žirgulienė