+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

Gimnazistų pamokos Žemaičių kaimo muziejuje

Gimnazijos aštuntos klasės mokiniai su savo klasės auklėtoja, informacinių technologijų mokytoja Ingrida Sungailiene  ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Verginija Masiliauskiene vyko į Telšių Žemaičių kaimo muziejų.

Kitoje edukacinėje erdvėje buvo pravesta lietuvių kalbos ir informatikos pamoka „Žemaičių simbolių piešimas ant stiklo“.

Bet… prieš tai vaikai buvo supažindinti su turtingo, vidutinioko ir „biednioko“ aplinka, buitimi ir namų apyvokos reikmenimis, senu autentišku malūnu ir žemaičių kapinaitėmis. Smagu buvo klėtyje pasidžiaugti dailininkų kūriniais apie pelėdas…

Labiausiai mokinius domino gyvūnai – visi stengėsi pamaitinti arba bent paglostyti žemaitukus, ėriukus, triušiukus. Buvo linksma nešioti naščiais kibirus vandens, pasimatuoti klumpes ar  audimo staklėse pasėdėti.

Antroje dalyje – kūrybinė piešimo edukacija ant stiklo, kurią vedė stiklo menininkas, edukatorius Vygandas Paulauskas. Jau pati pradžia buvo žavinti – piešti reikėjo užmerktomis akimis. Dailininkas padėjo suprasti (kaip sakė, „pagauti emociją“), todėl kiekvieno piešinys buvo savitas ir originalus, kyląs iš protėvių žemaičių pasąmonės reliktų…

Ekskursijos pabaiga buvo imponuojanti – pasiplaukiojimas pontoniniu plaustu Masčio ežere grožintis pakrantėmis.

Informaciją paruošė lietuvių kalbos mokytoja Verginija Masiliauskienė
ir informacinių technologijų mokytoja Ingrida Sungalienė