+370 448 48117

alsedziuvm@plunge.lt

Draugystės g. 6B, Alsėdžių mstl., Plungės r. sav., LT-90471

SAVAITEI  BE PATYČIŲ PASIBAIGUS

Kovo 21 – 25 dienomis gimnazijoje vyko „SAVAITĖ BE PATYČIŲ“ renginiai, kuriuos organizavo pagalbos mokiniui specialistės.

Kiekviena savaitės diena prasidėdavo vis kita veikla.

Kovo 21 buvo minima pasaulinė Dauno sindromo diena, tą dieną, palaikydami žmones, turinčius Dauno sindromą, mokiniai ir mokytojai dėvėjo skirtingas kojines, buvo kas dėvėjo ir skirtingus batus.

Kovo 22 dieną visos klasės puošė kabinetų duris linksmais veidukais. Nebuvo nei vienos klasės, kuri nepapuoštų kabineto durų. Buvo labai smagu vaikščioti koridoriais ir grožėtis papuoštomis kabinetų durimis.

Kovo 23 – oji  – komplimentų (gražių žodžių) diena, buvo padėta pašto dėžutė į kurią mokiniai ir mokytojai  galėjo įmesti laiškelį su gražiais žodžiais savo draugams.

Kovo 24 diena buvo „Gerų darbų diena“ į kurią  įsijungė visi gimnazijos mokiniai. Vieni tvarkė gimnazijos stadioną, kiti aplankė Stanislovo Narutavičiaus kapą ir jį sutvarkė, dar kiti kvietė lauke kartu pašokti, rinko šiukšles ir atliko dar daug gerų darbų.

Kovo 25 –oji paskirta Geroms emocijoms Tą dieną pradinių klasių mokinius aplankė pagalbos mokiniui specialistės ir apdovanojo kiekvieną klasę:

1 klasės mokiniai apdovanojimą gavo už  aktyvų dalyvavimą visose „SAVAITĖ BE PATYČIŲ“ veiklose,

2 klasės už mokiniai  gausiausią  skirtingų kojinių dėvėjimą;

 3 klasės mokiniai apdovanoti už gerų darbų atlikimą;

 4 klasės mokiniai apdovanojimą gavo už originaliausiai papuoštas kabineto duris veidukais.

Vyresniems mokiniams renginys vyko aktų salėje, reikėjo atlikti  Kahoot užduotis, kuriai pasibaigus apdovanoti geriausieji:

1 vieta –  6 klasės mokinėms  Urtei  Petrauskaitei ir Emilai Vyšniauskaitei;

2 vieta – III klasės mokinei Ugnei  Raukaitei;

3 vieta – I klasės mokiniui Vilius Šiauliui.

APDOVANOTOS GERIAUSIAI PER VISĄ SAVAITĘ PASIRODŽIUSIOS KLASĖS:

Pagrindinis prizas II gimnazinės klasės mokiniams – išvyka į Palangos baseiną.

Per visą savaitę šios klasės mokiniai nestokojo puikių idėjų ir pavyzdžių, kuriais užkrėtė ir kitus – visa klasė

dėvėjo skirtingas kojines, pasitaikė mokinių, kurie kartu su klasės auklėtoja  dėvėjo skirtingus batus., originaliausiai papuošė kabineto duris,  parašė net 200 komplimentų, nešiojo visai gimnazijos bendruomenei ir davė išsitraukti po vieną komplimentą, sutvarkė visą gimnazijos stadioną..

Visos klasės gavo padėkas už dalyvavimą „SAVAITĖ BE PATYČIŲ“ renginyje.

 Klasės, kurios dalyvavo kiekvienos dienos veiklose, buvo apdovanotos. Nepastebėti neliko ir mokytojai, kurie prisijungė prie pasaulinės Dauno sindromo dienos minėjimo, jie gavo atminimo dovanas.

Informaciją parengė gimnazijos spec. pedagogė Miglė Kelpšienė